Nieuwsbericht

Een van de meest authentieke zaakjes van Stadskanaal is Knipsalon Knibbe aan de Hoofdstraat tegenover de Buinersluis. De salon is gevestigd in een pand uit 1886, dat al sinds 1932 dienst doet als kappers- en tabakszaak. Eigenaresse is Kirsten Groenewold-Knibbe die het bedrijf bijna twintig jaar geleden overnam van kapper Ronde. Wie het bedrijf kent, weet dat het interieur uniek is.

Terug in de tijd 
Uw verslaggever heeft er regelmatig even stilgestaan: in de etalage van Knipsalon Knibbe liggen namelijk allerlei spulletjes uit vroegere tijden. En nu: naar binnen en vol verbazing rondkijken in deze authentieke winkel. Geweldig, het lijkt hier of je teruggaat in de tijd! We zien meteen een oude potkachel, dan glijdt de blik naar oude prenten van Stadskanaal, zeepverpakkingen en natuurlijk tal van kappersspulletjes en een prachtige ouderwetse kaptafel. Kirsten Groenewold ziet het lachend en met enige trots aan. Ze vertelt: "Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby, maar de spulletjes passen hier zo goed. Toen ik de zaak in 1991 overnam van de vierde generatie Ronde, wilde ik dat het interieur en de sfeer bleven zoals ze waren en dat is gelukt." Uiteraard heeft ze wel het een en ander gemoderniseerd, maar als je er binnenstapt kom je haast in een museum terecht. Zelfs de lectuur is authentiek. Toch hoeft u als klant niet bang te zijn dat u de deur uitgaat met een ouderwets kapsel, want Kirsten is gewoon een moderne en zeer ervaren kapster.

Knipsalon 
De naam zegt het al: bij Knipsalon Knibbe kunt u alleen terecht om het haar te laten knippen. Geen permanent, geen verfbeurt, maar het pure knipwerk. Kirsten heeft hiervoor gekozen, omdat dat vroeger ook zo was. "En het is ook nog eens erg praktisch, want ik kan zonder afspraken en zonder personeel werken. Het is allemaal veel gemakkelijker te plannen, omdat je voor permanenten en verven toch veel meer tijd moet nemen." Van oudsher kwamen er vooral veel mannen voor knippen en scheren en het rokertje in de kappers- en tabakszaak. Nog steeds weten zij de salon te vinden. Maar ook dames en kinderen kunnen er natuurlijk terecht voor een goede en snelle knipbeurt. Het normale kniptarief is  € 13,50 en alle 65-plussers betalen € 12,00. Vraag Kirsten eens naar de kortingskaart: na de vijfde knipbeurt krijgt u al een flinke korting! 

Knippen in een huiselijke sfeer 
Kirsten geniet overduidelijk: "Dit is zulk leuk werk. Het is heel sociaal en door de inrichting en de snuisterijen heb je altijd wel gespreksstof. Velen waarderen ook de huiselijke sfeer." Niet alleen daarin, maar ook in de lage tarieven en het feit dat je er zonder afspraak terecht kunt, ligt de kracht van Knipsalon Knibbe. Als extra service komt de kapster ook wel bij de klanten thuis knippen.

Nieuw in 2010 is dat de salon 's avonds op afspraak werkt. Voor mensen die overdag niet kunnen, is dat beslist een uitkomst. Knipsalon Knibbe is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 08:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur, op woensdag van 08:30 tot 12:00 uur en op zaterdag tot 09:00 tot 12:00 uur. Op maandag is de zaak gesloten.